Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim...Gęsty, śmietanowo-majonezowy sos.W nim zatopione: groszek, ogórki i pieczarki konserwowe.A na wierzchu liliowe połówki jajek.Pyszna ozdoba stołu!Polecam nie tylko na Wielkanoc! Składniki:6 jaj ugotowanych na twardo;200 g pieczarek konserwowych (waga netto, po odsączeniu);Puszka groszku konserowego (waga netto, po odsączeniu 240 g);5 średnich ogórków konserwowych;3/4 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%;3/4 szklanki majonezu;2 czubate łyżki drobno posiekanego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, jajko, sos do jajek, ogórki, groszek, pieczarki, ogórek, ogórki konserwowe, majonez, barszcz, jogurt, wielkanoc, barszcz czerwony, grzyby, greckie, pieczarki w sosie, pyszne sosy, sposoby na jajko, sos z grzybów

Inne przepisy z Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.