S k ł a d n i k i: (dla 3 osób) - 1 duża kalarepa - 1 cukinia - 1 marchewka - 1 pęczek natki - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka pieprzu - 2 bułki (u mnie ciemne) - 20 g masła - 0,5 łyżeczki curry - 2 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego (opcjonalnie) S p o s ó b p r z y g o t o w a n i a: warzywa kroimy w kostkę, zalewamy wodą tak, aby je przykryła, gotujemy do miękkości z dodatkiem soli, natkę dodajemy 5 minut przed końcem gotowania (zostawiamy kilka gałązek do dekoracji). zupę miksuje... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Gocha gotuje to połączenie moich największych pasji - gotowania i fotografii. Zapraszam w kulinarną podróż po moim świecie :)