Składniki: 8 dramstików 4 ząbki czosnku puszka jasnego piwa sól, pieprz tymianek, rozmaryn papryka słodka, ostra łyżka sosu sojowego Przygotowanie: Mięso umyć i osuszyć, przełożyć do dużej miski. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem, rozmarynem, sosem sojowym, papryką. Czosnek nie obierać, zgnieść go i dodać do mięsa, wlać 50 ml piwa, wszystko wymieszać i odstawić na godzinę ( przegryzie się :-) ). Blachę skropić olejem i przełożyć na nią mięso wstawić do pieca rozgrzanego do 160st C. Po 5 min wlać pozostał... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...