Za domem moja mama zasadziła trzy krzaczki bazylii. Co jak co, ale plon był niesamowity! Bazylia nie znosi ostrego słońca, ale lubi wysokie temperatury i dużo wody - moja mama (we współpracy z matką naturą) zapewniła jej wszystko czego potrzebowała do bujnego rozrostu, pięknego połysku i uzyskania jędrnych, dobrze wybarwionych liści :) Postanowiłyśmy "przetworzyć" aromatyczne listki bazylii. Pierwszy przepis jest inspirowany cudowną książką, którą dostałam na urodziny - oczywiście w wersji z moimi "pięciom... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...