Ostatnio stawiam na banany. Wiecie, że banan ma dużo wartości odżywczych m. in. witaminę C, potas, błonnik? Zauważyliście również, że daje poczucie sytości? Ponadto skrobia, która jest zawarta w lekko niedojrzałych bananach tworzy wyścielenie ścian żołądka dzięki temu chroni ją przed sokiem żołądkowym. Niestety jednak musimy pamiętać że banan zawiera dużo cukrów i spory indeks glikemiczny. Skoro mowa o bananie to i musiało powstać ciasto bananowe. Najlepsze jest w tym wszystkim to, że sposób przygotowania je... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...