Przepis na : obiad
Włoskie wspominki na Instagramie spowodowały, iż nabrałam niesamowitej ochoty na coś włoskiego. A że pracy mnóstwo, musiało być szybko. No i było, szybko i smacznie, jak na włoską kuchnię przystało. Dziś dla Was klasyk – cudownie zielone, pachnące bazylią pesto alla genovese. Po zrobieniu można bez problemu przechowywać je w lodówce, najlepiej w szkle. Aby zachowało swoją świeżość i się nie popsuło – jego wierzch musi pokrywać oliwa. Jeśli więc Wasze pesto jest gęste, bo takie lubicie – zalejci...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Witam Cię w moim świecie!
Znajdziesz w nim moje oraz unowocześnione przeze mnie przepisy głównie kuchni polskiej, której jestem wierną fanką.