Przepis na : obiad
Włoskie wspominki na Instagramie spowodowały, iż nabrałam niesamowitej ochoty na coś włoskiego. A że pracy mnóstwo, musiało być szybko. No i było, szybko i smacznie, jak na włoską kuchnię przystało. Dziś dla Was klasyk – cudownie zielone, pachnące bazylią pesto alla genovese. Po zrobieniu można bez problemu przechowywać je w lodówce, najlepiej w szkle. Aby zachowało swoją świeżość i się nie popsuło – jego wierzch musi pokrywać oliwa. Jeśli więc Wasze pesto jest gęste, bo takie lubicie – zalejci...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Witam Cię w moim świecie!
Znajdziesz w nim moje oraz unowocześnione przeze mnie przepisy głównie kuchni polskiej, której jestem wierną fanką.