Opis Pęczotto z burakiem i kozim serem: Pęczotto z burakiem i kozim serem to pyszny pomysł na zdrowy i szybki obiad z użyciem kaszy pęczak (stąd oczywiście ta nazwa pęczotto). Kasza ugotowana w ten sam sposób jak risotto wchłonie smak bulionu oraz wina. Według mnie połączenie buraka i sera koziego to idealny duet. Razem smakują po prostu wyśmienicie. Danie to smakuje całej mojej rodzinie oraz przyjaciołom. Często więc przygotowuję to danie nie tylko na codzienny obiad, ale również na odświętne spotkania czy przyjęcia... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...