
Szybki i smaczny deser, który można przygotować bez użycia piekarnika. W dodatku jest dziecinnie prosty. Składniki 250 g masła 250 ml wody 100 g cukru 150 g kaszy manny 100 g pokruszonych Herbatników Regionalnych Petit Beurre Pełnoziarnistych z masłem firmy Cukry Nyskie 50 g wiórek kokosowych 50 ml wódki 1. Wodę gotujemy z masłem i cukrem. Do wrzącej wsypujemy kaszę mannę i wiórki kokosowe. Ciągle mieszając trzymamy garnek na małym ogniu przez kilka minut. 2. Kiedy masa trochę przestygnie dolewamy alkohol i p... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...