Kremowe jaglotto, (czyli risotto z kaszy jaglanej), ze szparagami, rozmarynem i wegańskim parmezanem.
Kremowe jaglotto, (czyli risotto z kaszy jaglanej), ze szparagami, rozmarynem i wegańskim parmezanem.
Przepis na : obiad
Gdy myślę o kuchni włoskiej to widzę pizzę, potem długo, długo nic i makaron z owocami morza. Risotto jakoś nigdy nie przewijało się przez nasze stoły na włoskich wyprawach, za to zapach pizzy i smak lodów pozostanie w mej pamięci na wieki! Jaglotto, nie powstało więc z pasji do risotto, a raczej z ciekawości. Czasem tak sobie siedzę z kawą w ręcę i zastanawiam się nad ciekawymi połączeniami smakowymi. Sezon na szparagi w pełni. Tego dnia, wróciłam z koszem zielonych szparagów z targu. Zupa krem, brzmiała ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Fill The Bowl
Autor
Wiktoria Przybylska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
szparagi, kasza, wegańskie, kasza jaglana, por , kokosowe, risotto, tarta, zielone szparagi, ciekawe przepisy, pizza przepis, pizza , ciasto na pizze, krem, owoce morza, bezglutenowe, makarony, zupa krem, makaron, ciasto, zupa, obiad, ciasto z kaszy jaglanej, ciasta z kremami, obiad z makaronem, ciasto z kremem, makaron na obiad, ciasto kokosowe, tarta kokosowa, zupa warzywna
Inne przepisy z Fill The Bowl
Dodaj komentarz