Napój kurkumowo-imbirowy

Napój kurkumowo-imbirowy

Napój kurkumowo-imbirowy

W okresie jesienno-zimowym, a także wczesną wiosną zawsze mam w domu imbir i kurkumę. Przygotowuję z nich napój kurkumowo-imbirowy, który wspaniale wzmacnia odporność i pomaga walczyć z przeziębieniami. Styczeń to czas zimowych sportów. Łyżwy, sanki, narty, a może nawet kulig i ognisko. Czasem jednak wystarczy powrót z pracy by doszczętnie przemoczyć nogi i się przeziębić. Gdy tylko czuję, że coś mnie bierze moczę nogi w wodzie z solą lub biorę ciepłą kąpiel. Jeśli coś dolega moim zatokom to stosuję ciepłe o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Figa S-makiem

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.