Wegetariańskie kotlety z kapustą kiszoną i wędzonym tofu

Wegetariańskie kotlety z kapustą kiszoną i wędzonym tofu

Wegetariańskie kotlety z kapustą kiszoną i wędzonym tofu

Przepis na : kolacja

Brzmi dziwnie? Ale smakuję bardzo dobrze, w szczególności z sosem jogurtowym z dodatkiem ziół i musztardy Dijon ! Kapusta kiszona jest bardzo niskokaloryczna, posiada dużo błonnika, wspomaga perystaltykę jelit. Natomiast soja posiada dużo białka, może zastąpić mięso. Takie pieczone kotlety są dobre zarówno jako samodzielna przekąska, jak również jako dodatek do obiadu, można je zabrać na wynos. Z moich składników wyszło mi 6 dużych kotletów. Wartość kaloryczna jednego kotleta :  58 kcalBiałko: 4,3 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Feel Eat

Autor

feeleatblogfeeleatblog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapusta kiszona, kotlety, kotlet, wegetarianskiego, kotlet z kapusty, pieczenie, kapustą, cebula, chilli, mąka, pieczarki, sosy, niskokaloryczne, placki, przekąska, jajko, przekąski, pieczarki do obiadu, kolacja, kokosowe, mięso, obiad, mięsa pieczone, czerwona kapusta, pieczarki w sosie, pieczarki przekąska, słone przekąski, sos do jajek, sos chilli

Inne przepisy z Feel Eat

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.