
Dziś mam dla Was propozycje na małe co nieco, czyli pyszne ciasteczka wielkanocne. Muszę przyzbać, że zrobiłam ich za mało. Proponuję zrobić od razu z podwójnej porcji składników, bo znikają ekspresowo. Jako, że miałam dość wysokie foremki z tłoczkiem musiałam ciasto grubiej wałkować i czasami ciasteczka nie zachowały idealnego kształtu, bo lekko się rozjechały. Ale są pyszne. Inspiracją do ich zrobienia była Marta z Rogoźno na widelcu. Na pewno te ciasteczka zagoszczą i nas na stałe. Wielkanocne ciasteczka... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...