Cytrynowe cantuccini z pistacjami

Cytrynowe cantuccini z pistacjami

Cytrynowe cantuccini z pistacjami

Ulubione ciastka moich rodziców - idealne do kawy, idealne do przechowywania!   Cantucci, cantuccini lub biscotti - włoskie ciasteczka, twarde, dwukrotnie pieczone dzięki czemu są kruche i chrupiące. Przed zjedzeniem najczęściej zanurza się je w kawie lub winie. Polecam zrobić od razu 2 lub 3 krotnie więcej ;) Składniki: 60 g miękkiego masła 120 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego skórka otarta z 2 cytryn sok z 2 cytryn 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.