Sałatka brokułowa z jajkami i serem

Sałatka brokułowa z jajkami i serem

Sałatka brokułowa z jajkami i serem Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupek i wystudzić Brokuły umyć, podzielić na mniejsze różyczki. W dużym garnku zagotować wodę, posolić, dodać 1/2 łyżeczki cukru, włożyć brokuły i gotować na delikatnym ogniu 4-5 min. Wyjąć z garnka, przełożyć do miski z zimną wodą, a następnie przełożyć na sitko, aby obciekły z wody. Przygotować sos czosnkowy. Do miseczki włożyć majonez, jogurt, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą ...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.