Kurczak z grzybami shitake i brokułami Mięso osuszyć i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Grzyby shitake, kapustę i brokuły, papryczkę chilli umyć (jeżeli grzyby są suszone godzinę wcześniej namoczyć je w gorącej wodzie) i osuszyć. Grzyby pokroić na plasterki, brokuły podzielić na małe różyczki, łodygi kapusty pokroić na plasterki zostawiając mały kawałek przy liściu, papryczkę pokroić na cienkie plasterki lub w kostkę Na dużą patelnię wlać 2 łyżki oleju, rozgrzać, dodać kurczaka, wędzoną paprykę, mielony imbir... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...