puree z brukwi i pietruszki - dodatek do dań słonych lub do słodkich deserów

puree z brukwi i pietruszki - dodatek do dań słonych lub do słodkich deserów

puree z brukwi i pietruszki - dodatek do dań słonych lub do słodkich deserów

Kto lubi bataty, temu i takie purée przypadnie zdecydowanie do gustu, mimo że zrobione jest z dużo mniej egzotycznych warzyw - pietruszki i brukwi. Najciekawsze w nim jest to, że to bardzo uniwersalny dodatek, bo pasuje i do dań słonych, np. duszonego mięsa z sosem, jak i do deserów, np. z lodami waniliowymi i kwaśnymi owocami! zapiekane purée z brukwi i pietruszki 500 g brukwi, 500 g pietruszki, 250 g masła + 2 łyżki schłodzone, 4 łyżki syropu z buraków cukrowych, 100 g bułki tartej, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.