pieczony dorsz w stylu orientalnym

pieczony dorsz w stylu orientalnym

pieczony dorsz w stylu orientalnym

To jedno z najprostszych dań, jakie ostatnio dane było mi robić. Miksujemy marynatę, polewamy rybę i wstawiamy do piekarnika. Nie ma co zepsuć! dorsz pieczony w stylu orientalnym 1 kg filetów z dorsza, 4 łyżek oleju sezamowego, 2 łyżki sosu rybnego, 1 ząbek czosnku, 0,5 łyżeczki płatków chilli, 0,5 limonki i pasek skórki Piekarnik rozgrzej do 200 st. C. Na blasze do pieczenia ułóż filety. Wszystkie pozostałe składniki zmiksuj na gładką masę i nią polej rybę. Piecz około 25 minut. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eksperyment sobotni

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta zdrowa dla serca

Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.