Daktylowe ciasto bez cukru w polewie „toffi”

Daktylowe ciasto bez cukru w polewie „toffi”

Daktylowe ciasto bez cukru w polewie „toffi”

Przepis na : deser

A może tak zrobić ciasto na niedzielę zdrowsze niż zwykle? Dziś mam dla Was słodziutkie i przy tym zdrowe ciasto na bazie mielonych migdałów i daktyli. Jeśli dodacie kremowy sos „toffi” i odrobinę mleczka kokosowego, to pokochacie ten deser bez białego cukru i mąki. Ciasto jest dość sycące i bardzo słodkie – biały cukier zastępują w nim daktyle – są to jednak nadal cukry proste Mają za to swoje zalety – są bogate w żelazo, potas, błonnik oraz antyoksydacyjne flawonoidy. Ciasto może... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Eat me! Fit me!

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Joaśka SurowiecJoaśka Surowiec

Mój blog powstał dzięki wielkiej pasji do gotowania, eksperymentowania i łączenia najróżniejszych smaków. Gdy pokochałam taniec i Zumbę zrozumiałam, że moje dwie pasje świetnie się dopełniają. Tak powstał podwójny blog – Eat me! Fit me!, na którym znaleźć będzie można również porady dotyczące fitnessu i uprawiana sportu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, bez pieczenia

Inne przepisy z Eat me! Fit me!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.