Puchatki – placuszki drożdżowe jak pączki

Puchatki – placuszki drożdżowe jak pączki

Puchatki – placuszki drożdżowe jak pączki

Przepis na : śniadanie

Puchatki czyli placuszki drożdżowe na kefirze, które smakują jak pączki, świetnie sprawdzą się na śniadanie, deser czy nawet obiad na słodko. Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wychodzą bardzo mięciutkie i puszyste, wręcz rozpływają się w ustach. Ze stołu znikają szybciej niż się je smaży. Składniki na Puchatki (około 27 sztuk): 550 g mąki pszennej typ 450 lub 480 250 ml kefiru 2 jajka rozmiar M 2 łyżki cukru opakowanie suchych drożdży (8 g) 100 g masła duża szczypta soli   Dodatkowo: 4... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.