Ogórki w plastrach to prosta do zrobienia mizeria z octem do słoików, która w zimie będzie jak znalazł do obiadu, kanapek czy burgerów. Ogórki są chrupiące i nieco kwaśne – takie właśnie lubimy najbardziej. Jak przygotować ogórki w plastrach? Wystarczy pokroić ogórki i koper, wymieszać z resztą składników, przełożyć do słoików i pasteryzować. Całość jest banalnie prosta do zrobienia, ale pokrojenie 3 kg ogórków może zająć nieco czasu. Aby umilić sobie tę czynność, oglądam w tym samym czasie ulubiony serial. Skład... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...