Chleb z gara, czyli pieczony w naczyniu żaroodpornym

Chleb z gara, czyli pieczony w naczyniu żaroodpornym

Chleb z gara, czyli pieczony w naczyniu żaroodpornym

Chleb z gara na suchych drożdżach to bardzo prosty do przygotowania przepis na pyszne, domowe pieczywo. Taki domowy chleb nie ma sobie równych i świetnie smakuje posmarowany jedynie masłem. Nie wymaga wiele pracy, zwłaszcza jeśli posiadacie robota z hakiem, który wyrobi ciasto. Robi się go bezproblemowo, trzeba jedynie trochę poczekać na wyrośnięcie ciasta. Do przygotowania chleba użyłam mąki tortowej i żytniej. Zamiast żytniej możecie użyć innej, np. pszennej lub orkiszowej pełnoziarnistej. Można również nie mie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.