SKŁADNIKI : - 40 dkg mąki- 1 całe jajko i 1 żółtko - 4 dkg świeżych drożdży - 1 szkl. mleka - 1/2 szkl. cukru - 1/5 szkl. kostki margaryny DODATKI : - mały słoiczek jabłek (typ szarlotka) WYKONANIE: - Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru, zalać 1/3 szklanki ciepłego mleka i dodać 2-3 łyżki mąki, tyle aby zaczyn uzyskał konsystencję gęstej śmietany. Resztę mąki przesiać do miski, zrobić wgłębienie i wlać w nie rozczyn. Miskę przykryć ściereczką i odstawić, aż rozczyn wyrośnie. - Do mąki dodać resztę mleka, jajko, żółtk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...