Oszczędny Żurek, tani, szybki do przygotowania, taki z niewielkiej ilości składników i na ostatnia chwilę. Wystarczy jedna biała kiełbaska, jeśli akurat nie macie, może być wędzona – w wersji po taniości i na okrawkach wędlin pyszny wyjdzie. Zakwas najlepiej nastawić samemu ( tutaj przepis ), jednak jeśli go nie macie i nie zdążycie nastawić (potrzeba choć 5 dni) można ten żurek zabielić mąką żytnia i zakwasić octem jabłkowym. Potrzeba nam koniecznie kilku ziemniaków, garść kaszy, obowiązkowo czosnku i m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...