Przepis na : obiad
Orkiszotto z pesto czerwonym i zieloną fasolką to moja propozycja na prosty, przepyszny obiad w śródziemnomorskim stylu. Jeśli macie w szafce kuchennej grubą kaszę np orkisz (albo pęczak czy ryż), do tego cebulę, czosnek, dobrej jakości oliwę z oliwek i słoiczek czerwonego pesto z pomidorów suszonych a w zamrażarce paczkę fasolki szparagowej – o każdej porze dnia i nocy możecie przygotować to danie na obiad, lunch czy kolację. Orkisz to jeden z najstarszych gatunków zbóż. Białko w nim zawarte przyczyni... czytaj dalej...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...