Mrowisko z faworków to deser karnawałowy pochodzący z Podlasia. Przysmak ten przygotowywany jest często z okazji Tłustego Czwartku ale również na imprezy rodzinne jak wesele czy chrzest. Tak się składa, że korzenie mojej rodziny sięgają Podlasia więc ta polska kuchnia regionalna jest mi trochę znana. Mrowisko to rodzaj ciasta czy deseru w którym układa się niczym wieżę faworki, które skleja się miksturą z miodu. Ozdabia się je rodzynkami i makiem, które mają przypominać tu mrówki. Jest z tym deserem sporo p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...