Kiszona papryka – próbowaliście już? Osobiście uwielbiam kiszonki i robię jena bieżąco z tego co mam pod ręką bo słoik z kiszonymi warzywami czy zakwasem zawsze musi być u mnie w lodówce. Ostatnio najczęściej były to ogórki, rzodkiewki, buraki, seler czy kalafior ale również papryka bo mamy na nią sezon. Polecam wam wypróbować ten przepis i to czy taka papryka wam smakuje. Nadaje się tu np mięsista słodka papryka lub małe słodkie papryczki. PRZEPIS KISZONA PAPRYKA Składniki: papryka czosnek koper najl... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...