SUROWIEC -łopatka 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól lub sól można dać 50/50 12 -14 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -liść laurowy 1 sztuka na słoik -ziele angielskie 2-3 ziarna na słoik -cebula świeża lub prażona (świeżej cebuli krojonej w kostkę dojemy na słoik jedną łyżkę, a prażonej jedną łyżeczkę -płaska łyżeczka żelatyny lecz nie koniecznie -słoiki 300-500 ml -szybkowar WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą i tniemy w kostkę 3 cm. Peklujemy zalecaną dawką soli lub peklo, dodajemy pieprz... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.