SUROWIEC -łopatka 1,5 kg -boczek 1 kg -mięso z golonki razem z tłustym bez skóry i kości 1 kg -skórki wieprzowe 100 g ugotowane wystudzone i zmielone na sitku 2,5-3 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklo sól 15g /kg surowca -czosnek suszony 1g/kg -przyprawa huzarska pikantna 2g/kg -pieprz czarny grubo mielony 3 g/kg -papryka suszona płatek 4g/ kg -ziele angielskie 1 g/kg -woda 5% WYKONANIE Zakupione mięso tniemy w kostkę 3 cm i peklujemy zalecaną dawką, odstawiamy na 2 dni do lodówki w temp.4-6 st... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.