Przepis -słonina ilość w zależność jaki mamy szynkowar -skórki wieprzowe ugotowane na miękko i zmielone na drobnym sitku.Będą nam służyć jako klej po zmieleniu dodajemy trochę soli.Skórki robimy 2-3 dni przed parzeniem słoniny -pieprz czarny lub biały -papryka wędzona słodka -sól 100 g na litr wody -czosnek według uznania.Można też dodać kilka ząbków do zmielonych skórek Wykonanie Przygotowujemy solanką na mokro z zgniecionym czosnkiem tak aby nasza słonina była cała zanurzona i trzymamy ją tak w zalewie w ... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.