SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Mielenie odbywało się na maszynce nr.8 -3 kg szynka szarpak dwu oczkowy -3 kg boczek 10 mm -1kg łopatka 4 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 17 g/kg -pieprz czarny 3 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 3g/kg -majeranek 2g/kg -czosnek niedźwiedzi 1g/kg -czosnek świeży 5g/kg -chilli grys 2g/kg -ser żółty najlepiej jakiś twardy 6% w stosunki do ilości mięsa -gorczyca biała i czarna po 2 g/kg -woda 10% w stosunku do ilości mięsa -jelita wieprzowe i osłonk... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.