Kiełbaska Wielkanocna

Kiełbaska Wielkanocna

Kiełbaska Wielkanocna

  SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Mielenie odbywało się na maszynce nr.8 -3 kg szynka szarpak dwu oczkowy -3 kg boczek 10 mm -1kg łopatka 4 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -peklosól 17 g/kg -pieprz czarny 3 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 3g/kg -majeranek 2g/kg -czosnek niedźwiedzi 1g/kg -czosnek świeży 5g/kg -chilli grys 2g/kg -ser żółty najlepiej jakiś twardy 6% w stosunki do ilości mięsa -gorczyca biała i czarna po 2 g/kg -woda 10% w stosunku do ilości mięsa  -jelita wieprzowe i osłonk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.