SKŁADNIKI -karkówka -poklsól 19g /kg -pieprz czarny 3g /kg -czosnek zgnieciony w prasce 5g /kg -gorczyca czarna 2g/kg -gorczyca biała 4g/kg -gałka muszkatołowa 1g /kg -ziele angielskie 1g/kg -woda 10% -jelita wieprzowe jakie zastosowałem to 28/30 mm oraz 24/26 mm WYKONANIE Z karkówki wycinamy jak najwięcej tłustych kawałków które peklujemy . Resztę mięsa kroimy w kawałki 3-4 cm i też peklujemy. Czas peklowania 48 g. Po peklowaniu chudsze kawałki karkówki rozdrabniamy na szarpaku. Tłuste k... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.