SKŁADNIKI -karkówka 1,5 kg -ogórek korniszon premium z miodem -cebulka luksusowa ,,Nasza spiżarnia'' -woda 80 ml. -peklosól 13 g/kg -2 duże ząbki czosnku -pieprz czarny 2 g/kg WYKONANIE Mięso myjemy pod bieżącą wodą. Tniemy w kawałki 3 cm, dodajemy wodę, peklosól, pieprz oraz czosnek i mieszamy aby wszystko się połączyło.Chowamy do lodówki na 24 godz. w temp 4-6 st. Po tym czasie zapeklowane mięso z przyprawami oraz ogóreczki i cebulkę układamy ciasno w słoiki lub puszki. Ja wkładałem po 4-5 ogór... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.