Pesto z zielonego groszku

Pesto z zielonego groszku

Pesto z zielonego groszku

Przepis na : kolacja

Pesto z zielonego groszku jest doskonałym źródłem składników mineralnych tj. wapnia, magnezu, żelaza, sodu, potasu, cynku, błonnika pokarmowego oraz witamin: A, C, E, K, z grupy B i kwasu foliowego. Ciekawostką dla osób zmagających się z cholesterolem jest to, że zawarty w zielonym groszku kwas nikotynowy pomaga w redukcji cholesterolu. Składniki: puszka zielonego groszku lub szkl. mrożonego pęczek świeżej bazylii 2-3 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy sól pieprz Przygotowanie: Jeśli mamy groszek mrożony to wcześniej m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Autor

Agnieszka SnochAgnieszka Snoch

Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

diety, dieta, pesto, makarony, makaron, śniadania, pieczywo, kolacja, makaron z pesto

Inne przepisy z Dieta Rozdzielna i Zdrowie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.