Przepis na : śniadanie
Posiłek białkowy, to fundament dla naszej regeneracji. Białko to budulec nie tylko naszych mięśni, ale i wszystkich organów. Są 3 wskazania co do ilości spożywanego białka dziennie: 1 g białka na 1 kg masy ciała, ale tej zaplanowanej - nie liczymy tkanki tłuszczowej. Przykład: dla wagi 60 kg = 60 g, 80 kg = 80 g białka. Z jednego posiłku organizm wchłonie max 40 g białka ... To daje nam przynajmniej 2 posiłki białkowe dziennie: 2 x 30g lub 2 x 40 g - dla naszego przykładu. jeśli uprawiasz spor... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jestem absolwentką technologii żywności. Moją pasją jest gotowanie i przyrządzanie zdrowych potraw, dlatego na co dzień praktykuję dietę rozdzielną, promuję ją - gorąco ją polecam, by poprawić lub odzyskać utracone zdrowie, zwiększyć swoją energię i lepiej się prezentować. Moja fascynacja dietą rozdzielną bierze się z faktu, że stosując ją by poprawić zdrowie można przy okazji schudnąć, albo chcąc schudnąć można poprawić zdrowie.