Rogale marcińskie z białym makiem Rogaliki drożdżowe z białym makiem czyli rogale marcińskie. Rogaliki z białym makiem to historia, która przetrwała do dziś. Tradycyjne ciasto drożdżowe i delikatne nadzienie z białego maku i bakalii. Takie pyszne rogale drożdżowe można przygotować z białym makiem jak i z makiem niebieskim. Jak zrobić biały mak do rogali? Rogale z białym makiem wzorowane na tradycyjnych rogalach świętomarcińskich z Wielkopolski. Popularne dawniej, popularne i dziś. I choć to zwyczaj pogański... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.