Niby większość nazywa ten wypiek chlebkiem, to jakoś do chleba mi on nie pasuje. Zostawmy jednak nazewnictwo i przejdźmy do konkretów. Nasiona to samo dobro, jednak temperatura zabija w nich to co najlepsze, ale czasem warto się pokusić o tą profanację i zrobić sobie taką blaszkę, pieczonych ziaren. Która choć obdarta z najlepszego, to jednak do końca nie jest taka bezwartościowa. Zawarty w niej błonnik, pozwala na długo zaspokoić głód oraz zbawiennie wpłynąć na jelita i ich pracę. Skład można r... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Zaczęło się bardzo niewinnie, od spisywania przepisów. Z czasem nabrało rozpędu i ze skromnej pasji zmieniło się w pełen etat. Zauważona przez innych, nie tylko mogę się spełniać i samorealizować, ale także rozwijać.Nigdy nie jest za późno aby zacząć coś nowego, aby się uczyć , aby obrać nowy kierunek. Mała pasja , często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.