Sałatka z buraczków, fasolki szparagowej i jajek to bardzo prosta propozycja, która idealnie sprawdzi się przy każdej okazji. Kiedyś powstała podczas tzw. "czyszczenia lodówki" i od tamtej pory dość często gości na moim stole. Sałatka jest naprawdę smaczna, więc za każdym razem znika ekspresowo, dlatego polecam jej przygotowanie z podwójnej lub nawet potrójnej ilości składników. A tu macie przepis na pysze buraczki pieczone - klik . Polecam! (2-3porcje) 2-3 upieczone/ugotowane buraki (średnie) 2 jajka ugotowane na ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...