https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszne, kruche ciasteczka, które niekoniecznie muszą być pieczone w okresie świątecznym. Tu zostały wystylizowane na jajeczka, ale równie dobrze można wykrawać serduszka, okręgi - czy inne kształty. (25-30 sztuk) 125g masła 1,5 szklanki mąki pszennej 1 jajko (duże) 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego kilka kropel aromatu waniliowego/śmietankowego Lukier: 2 łyżki mleka/wody/soku z cytryny lub pomarańczy cukier puder &n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...