Szakszuka z bakłażanem / Shakshouka with eggplant

Szakszuka z bakłażanem / Shakshouka with eggplant

Szakszuka z bakłażanem / Shakshouka with eggplant

Przepis na : śniadanie

Scroll down for recipe in English. Składniki: (1 porcja) 1/2 cebuli 2 łyżki oleju 1 ząbek czosnku 5 plastrów bakłażana 1/4 czerwonej papryki 2 jajka garść świeżego szpinaku 1 puszka krojonych pomidorów (400 g.) 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki wędzonej papryki 1/4 łyżeczki nasion kminu rzymskiego sól, pieprz Cebulę pokrój w piórka, plastry bakłażana na ćwiartki, czerwoną paprykę w paski. Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę i szklij przez minutę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę i bakłażana. Smaż ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.