Rolada szpinakowa z pastą jajeczną

Rolada szpinakowa z pastą jajeczną

Rolada szpinakowa z pastą jajeczną

Tej rolady nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Nie dość, że smakuje cudownie, to jeszcze wygląda jak milion dolarów ;) Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki  SKLEP ! Składniki: Ciasto szpinakowe: 40 g. świeżego szpinaku 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 7 łyżek oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz Pasta jajeczna: 7 ugotowanych na twardo jajek 2 łyżk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delicious Place

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.