Dziś przychodzę z rozgrzewającą i sycącą zupą w indyjskim stylu. Jest idealna na obiad właśnie zimową porą. Ja użyłam zielonej soczewicy, ale można oczywiście dodać czerwoną. Składniki (3-4 porcje): 2 łyżeczki przyprawy indyjskiej w płynie Qulino 250 g. filetu z kurczaka 3 łyżki oleju 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 większej marchewki 1 łyżeczka drobno startego świeżego imbiru 1/2 niedużej papryczki chili 1 gwiazdka anyżu 90 g. suchej zielonej soczewicy 800 ml. wody 170 g. passaty pomidorowej 150 g. mleczka kok... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...