Dziś mam dla Was wspaniałą propozycję na lunch lub kolację. Pieczona figa nadziana ricottą, otoczona wianuszkiem z szynki dojrzewającej wygląda i smakuje genialnie. Mięciutki owoc, kremowy serek - całość po prostu rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbujcie :) SKŁADNIKI ( 4 porcje) 4 świeże figi 4 platerki prosciutto 4 łyżki ricotty 4 gałązki tymianku 4 łyżeczki miodu świeżozmielony pieprz krem/ ocet balsamiczny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Figi umyć i naciąć delikatnie od góry na krzyż. 2. Do środka figi włoży... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...