Kurczak w pięciu smakach

Kurczak w pięciu smakach

Przepis na : obiad

Dzisiaj kolejny na moim blogu przepis inspirowany kuchnią azjatycką. Tym razem jest to kurczak w pięciu smakach. Ta przyprawa to mieszanka aromatycznych ziół korzennych charakteryzujących kuchnię chińską, wietnamską. W jej skład wchodzą nasiona kopru włoskiego, goździki, pieprz czarny, cynamon, kmin rzymski. Bez tej przyprawy trudno wyobrazić sobie azjatyckie dania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 400 g filetu z kurczaka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 czerwona cebula k...

Czytaj dalej na blogu Danka Pichci

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.