Przepis na : obiad
Dzisiaj kolejny na moim blogu przepis inspirowany kuchnią azjatycką. Tym razem jest to kurczak w pięciu smakach. Ta przyprawa to mieszanka aromatycznych ziół korzennych charakteryzujących kuchnię chińską, wietnamską. W jej skład wchodzą nasiona kopru włoskiego, goździki, pieprz czarny, cynamon, kmin rzymski. Bez tej przyprawy trudno wyobrazić sobie azjatyckie dania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: około 400 g filetu z kurczaka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 czerwona cebula k...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...