Kalafior zapiekany z boczkiem
Kalafior zapiekany z boczkiem
Przepis na : obiad
Kalafior to jedno z moich ulubionych warzyw. Zazwyczaj podawałam go z podsmażoną na maśle bułką tartą, a tym razem postanowiłam przygotować go w formie zapiekanki z wędzonym boczkiem. Zapiekanka ta jest sycąca i może stanowić danie obiadowe, a dodatek boczku wędzonego nadaje jej charakterystycznego smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kalafior 150 g boczku wędzonego 40 g startego parmezanu 2 ząbki czosnku 250 ml śmietanki 30% 1 łyżka mąki sól, pieprz 1/4 łyżeczki gałki muszka... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Danka Pichci
Autor
Danka Pichci
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
boczek, kalafior, tarta, zapiekanka, zapiekanki, sosy, dania obiadowe, bułki, obiad
Inne przepisy z Danka Pichci
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję