Przepis na : obiad
Przygotowując posiłki dla mojej rodziny zazwyczaj sięgam po świeże warzywa. Tym razem jednak wykorzystałam mrożoną mieszankę warzyw chińskich, ponieważ domownicy mieli ochotę na kuchnię azjatycką. W celu nadania daniu orientalnego smaku, doprawiłam je kurkumą i imbirem. Taką potrawę robi się ekspresowo, a na drugi dzień po odgrzaniu smakuje jeszcze lepiej! Składniki: 300 g filetu z kurczaka opakowanie mieszanki chińskiej (450 g) 1 cebula 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz, imbir, kurkuma olej do smażenia 1 łyżec... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...