Szarlotka na ciepło, to coś o czym się marzy w mroźne dni. I proszę, mówisz, masz. Szarlotka z podsmażanymi jabłkami z imbirem oraz lekką pianką na wierzchu. Wedle zapewnień wiśniowy kisiel powinien zabarwić ją na różowo, no ale... Proporcje na blaszkę 21 x 25 cm. 1 1/2 kg jabłek 1 1/2 szklanki mąki pszennej 100 gram masła 1 cytryna 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki cukru 1 łyżeczka imbiru (proszek) 60 gram kisielu wiśniowego (proszek) Jabłka umyć, obrać, pokroić w duże kawałki. Wrzucić do rondelka,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...