Mus pomarańczowy

Mus pomarańczowy

Mus pomarańczowy

Przepis na : deser

Tak naprawdę dzisiejszy dzień minął pod znakiem pomarańczy i mandarynek, toteż teraz zajadam się pysznymi musami (również czekoladowym ). Inspiracją, oprócz pomarańczy zalegających w koszyku z owocami, był  ten przepis.  Proporcje na 3 małe lub 2 średnie porcje.  Duża szklanka to 400 ml. 1 pomarańcza 2 łyżki soku pomarańczowego 1/3 dużej szklanki śmietanki 30% 1 białko 1 łyżka cukru pudru Śmietankę przelać do naczynia, w którym będzie ubijana i włożyć je do lodówki, trzepaczkę też. Pomarańczę umyć, o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.