Przepis na : deser
Tak naprawdę dzisiejszy dzień minął pod znakiem pomarańczy i mandarynek, toteż teraz zajadam się pysznymi musami (również czekoladowym ). Inspiracją, oprócz pomarańczy zalegających w koszyku z owocami, był ten przepis. Proporcje na 3 małe lub 2 średnie porcje. Duża szklanka to 400 ml. 1 pomarańcza 2 łyżki soku pomarańczowego 1/3 dużej szklanki śmietanki 30% 1 białko 1 łyżka cukru pudru Śmietankę przelać do naczynia, w którym będzie ubijana i włożyć je do lodówki, trzepaczkę też. Pomarańczę umyć, o... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...