Mus czekoladowo-pomarańczowy

Mus czekoladowo-pomarańczowy

Mus czekoladowo-pomarańczowy

Przepis na : deser

Oto drugi z musów pomarańczowych/mandarynkowych ( oryginalny przepis ). Ten jest bardzo lekki i puszysty, a w dodatku czekoladowy. Nie mogę się zdecydować, który jest lepszy: ten czy śmietankowy . Proporcje na 1 porcję. 40 gram czekolady deserowej 1 mandarynka/mała pomarańcza 1 jajko Zagotować wodę i wlać na dno miski. Czekoladę włożyć do kubka i kubek włożyć do miski. Pomarańczę rozkroić, wycisnąć sok i dodać do rozpuszczającej się czekolady. Białko oddzielić od żółtka i ubić na sztywną pianę. Gdy czekolada s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwony Gupik

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.