Przepis na : deser
Kolejna odsłona owoców w żelu, tym razem naprawdę gęstym. Słodko-kwaśne połączenie, ale to głównie za sprawą kwaśnych moreli. Ilość cukru można zmniejszyć lub zwiększyć w zależności od ilości owoców. Doskonała do gofrów, naleśników, deserów. 600 gram moreli 400 gram mango 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki wody 1 szklanka cukru pudru Owoce umyć. Morele wypestkować, mango obrać. Pokroić wszystkie w średniej wielkości kawałki. Włożyć do rondla, dodać cukier puder i podgrzać. Gdy rozpuści s... czytaj dalej...
W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...