Babeczki w stylu cupcake, czyli trochę lżejsze od muffinek, płaskie i łatwe do ozdabiania. Myślałam, że to mit, ale rzeczywiście takie wychodzą :) Do samych babeczek wykorzystałam [ten przepis] i trochę go uprościłam. Do dekorowania wykorzystałam [ten pomysł] - ślady na śniegu. Babeczki okazały się udanym prezentem urodzinowym. Z podanych proporcji wychodzi 16 babeczek. 90 gram gorzkiej czekolady 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 115 gram masła 1/2 szkl... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...